Franciscans observants Convent de Sant Dídac de Cardona
< anterior Inici Catalunya Bages Cardona següent >

Bages

Aquest convent fou fundat per la voluntat de Catalina Fernández de Córdoba, esposa d’Enric III d'Aragó, duc de Sogorb i Cardona, qui es va encomanar a sant Dídac a causa d’una malaltia del seu marit i en agraïment a la seva curació va començar les gestions per erigir un convent dedicat a aquell sant. Hom va escollir l’indret on s’havia d’aixecar la casa, a la part alta de Cardona, al costat de l’hospital. La fundació es va materialitzar el 1637 prenent possessió del lloc mentre que els franciscans passaven a ocupar una casa particular de manera provisional.

Sant Dídac de Cardona
Situació del convent de Sant Dídac
Segons: Plan of Cardona a Strong city and Castle of Catalonia (Mr. Tindal, 1740)
Institut Cartogràfic de Catalunya

El 1638 es va posar la primera pedra del convent i va començar la seva construcció fins que la comunitat s’hi va poder traslladar el 1648. El convent fou enderrocat el 1812 juntament amb l’hospital amb la voluntat d’evitar que servís de lloc d’atrinxerament durant la guerra del Francès i no s’aixecaria mai més; els frares van passar a residir en una casa del marquès de Castellvell fins el 1820, data en que el convent fou suprimit i els pocs membres que formaven la comunitat es van integrar amb la de Sant Francesc de Barcelona.

Lloc on es trobava el convent, al costat de l'hospital