Donades

Comunitat de Santa Margarida del Mujal (o Mojal)
< anterior Inici Catalunya Vallès Occidental Terrassa següent >

Vallès Occidental

Es tracta d’una comunitat de donades que es va establir a l’antiga església de Santa Eugènia, coneguda des de l’any 1037 i que pertanyia a Santa Maria de Terrassa, tot i que el monestir de Sant Llorenç del Munt havia tingut drets anteriorment sobre aquest lloc. El 1252 el prior de la canònica de Santa Maria de Terrassa hi va instaurar una comunitat de donades que s’havia anat formant anys abans. Hom coneix que aquesta casa seguia la regla de Sant Agustí. Més endavant, a començament del segle XIV, la comunitat fou dissolta pel bisbe a causa de la seva conducta, la priora fou expulsada mentre que la comunitat es va integrar a Santa Magdalena de Puigbarral. El 1331 s’havia restaurat l’activitat monàstica amb una nova comunitat, que ja tenia activitat el 1331. El 1421 ja s’havia perdut la vida comunitària.

Santa Margarida del Mujal
Santa Margarida del Mujal (sense data: 1900-1936)