Carmelites descalços Convent de Sant Josep de Girona
< anterior Inici Catalunya Gironès Girona següent >

Gironès

El convent dels carmelites descalços fou fundat el 1591, aixecant una primera capella provisional mentre es bastia l’església conventual que es va consagrar el 1631. Arrel de l'ocupació francesa el lloc va quedar força malmès i la comunitat el va abandonar definitivament el 1835. El 1843 l'ocuparen oficines de l'administració, el 1861 va passar a Hisenda, s'eliminà l'escalinata que pujava fins l’església, elevada respecte la plaça, i es va fer una balconada on abans hi havia la porta d'entrada del temple. L'actual convent dels Josepets és la seu de l'Arxiu Històric de Girona.

Sant Josep de Girona
Convent de Sant Josep