Canonges agustinians Canònica de Sant Celoni
< anterior Inici Catalunya Vallès Oriental Sant Celoni següent >

Vallès Oriental

L'antiga església de Sant Celoni fou cedida l’any 1088 a Santa Maria de l'Estany amb la condició de que s'hi fundés una canònica agustiniana. Aquell establiment va patir els efectes d'una disputa arrel de la cessió de la vila de Sant Celoni a l'orde de l'Hospital i a causa d’això, el 1151 els canonges es van traslladar a Sant Salvador d’Arraona. Aquest plet no va acabar fins el 1185, quan l'Estany va fer-se definitivament amb l’església. Des d’aquell moment Sant Celoni va quedar com una simple pabordia de l’Estany que va mantenir-se formalment fins la seva secularització, el 1532. El 1591 era ja en ruïna.

Sant Celoni
Sant Celoni