Convent de San Salvador de Pina de Ebro
< anterior Inici Espanya Aragó Saragossa següent >

Saragossa

El convent franciscà de San Salvador de Pina de Ebro es va fundar l’any 1530 gràcies a la iniciativa de Don Blasco de Alagón, primer comte de Sástago. Per l’establiment de la nova casa monàstica es va utilitzar la preexistent església mudèjar de San Salvador, del segle XIV. Hi ha constància que el 1539, quan es va enterrar el cos del fundador al convent, la construcció d’aquest encara no havia acabat. L’etapa constructiva més important fou durant la segona meitat del segle XVII, quan a iniciativa d’Artal de Alagón, nét del fundador, es van portar a terme importants obres de millora de les dependències conventuals. La vida monàstica en aquest lloc va acabar amb la desamortització (1835) i des de llavors les seves dependències han estat utilitzades per finalitats diverses. L’església va esdevenir temple parroquial. El 1982 fou declarat monument històric.

San Salvador de Pina de Ebro

Franciscans