d'Astúries
Monestir de San Antolín de Bedón
< anterior Inici Espanya Astúries següent >

Astúries

Tot i que hom ha atribuït a aquest monestir una antiguitat considerable, de fet no és fins el 1170 que el lloc es troba esmentat documentalment, i un abat ja hi figura l’any 1182 però molt possiblement no és fins que es basteix l’església actual, les obres de la qual no comencen fins el 1205, quan es regularitzaria monàsticament la casa. Tot i que no devia tractar-se d’un establiment important, tenia un domini d’àmbit local i algunes esglésies que hi depenien. Va viure una època de decadència, amb abats comendataris, i el 1531 va entrar a l’òrbita de la Congregació de San Benito de Valladolid, que va intentar redreçar la situació. El 1544, una butlla de Pau III va convertir aquesta abadia en priorat de San Salvador de Celorio.

San Antolín de Bedón