Abadia de Saint-Sébastien de Manglieu

Puèi Domat següent >
contacte

Puèi Domat

Aquest monestir de Manglieu (Magnus Locus) fou fundat pel bisbe Genís de ClarmontSant Genís de Clarmont (Genès o Genet), bisbe (?-c662)

Natural de Clarmont, d’on fou bisbe. Fundador de monestirs a l’Alvèrnia, entre els quals el de Manglieu. Va bastir l’església de Saint-Symphorien (després Saint-Genès) a Clarmont, on seria enterrat a la seva mort, cap el 662.
en el segle VII. Després de quedar abandonada, la casa fou restaurada el 812 per Lluís el Pietós, quan era rei d’Aquitània. Durant la primera meitat del segle XVI es van portar a terme importants obres de construcció a l’abadia, el que va afectar a l’església i a les altres dependències monàstiques. L’església encara conserva la seva capçalera del segle VII, de planta rectangular i coberta de fusta, també conserva el nàrtex als peus de la nau que forma part de la construcció romànica del segle XII, pel que fa a les naus, aquestes corresponen a l’edifici bastit durant el segle XVI. També conserva elements del claustre.

Manglieu
Abadia de Manglieu