Priorat de Saint-Léger de Royat

Puèi Domat següent >
contacte

Puèi Domat

Es tractaria d’un priorat benedictí fundat pel bisbe Étienne II de Clarmont (942-984), possiblement sobre un antic monestir que hauria quedat molts anys abandonat a causa d’una invasió normanda. En la data de la seva fundació, o refundació, el priorat es va posar sota la direcció de la gran abadia de Mozac i quan en el 1095 aquest darrer monestir va quedar vinculat a l’abadia de Cluny, el priorat de Royat va seguir el mateix camí. El lloc fou fortificat durant el segle XIII i les dependències monàstiques modificades durant el segle XVI. A Royat es conserva una església de nau única, amb creuer, que ha estat molt modificada tant en època antiga com durant el segle XIX amb la seva restauració. També conserva els espais conventuals al nord de l’església.

Royat
Royat