Abadia de Saint-Maurin
< anterior Inici França Nova Aquitània Òlt i Garona següent >

Ólt i Garona

Documentada des del 1040, aquesta abadia es va aixecar en el lloc d'una capella bastida sobre el sepulcre del sant màrtir titular. El 1082 va passar a dependre de l’abadia de Moissac (Tarn i Garona). En aquella època es devia aixecar l’església actual, que porta una inscripció amb la data de la seva consagració: el 1097. Aquesta casa va aconseguir molta vitalitat durant els segles següents però a causa de les guerres de Religió fou saquejada, més endavant es va poder refer gràcies a l'arribada de la congregació de Saint-Maur, va subsistir fins la Revolució. Finalment el lloc fou venut el 1796, el que va significar la destrucció de bona part dels seus edificis. Actualment queda una part de l’església, amb capitells historiats i restes menors de les altres dependències conventuals.

Saint-Maurin
Saint-Maurin