Normandia
Cartoixa de Val-Dieu. Valdieu Réno
< anterior Inici França Normandia Orne següent >

Orne

El 1170, Rotrou IV, comte del Perche, va donar als cartoixans el bosc de Réno per establir un nou monestir, el 1181 es consagrava la seva església alhora que rebia l’aprovació del papa Alexandre III. Després de patir un saqueig a l’època de la guerra dels Cent Anys (mitjan del segle XIV), fou el mateix comtat del Perche (en aquell moment ja unit amb el d’Alençon) que es va encarregar de la seva reconstrucció, Pierre II d’Alençon es va fer càrrec del seu finançament i fou enterrat a la cartoixa. Encara va patir noves ocupacions i saquejos, el 1417 i el 1562 amb les guerres de Religió. Suprimida amb la Revolució el lloc va passar a mans de particulars, alhora que es perdien les seves dependències.

Val-Dieu
La cartoixa de Val-Dieu