Abadia de Notre-Dame de Bellevaux
Abbaye Notre-Dame de Bellevaux / Bellis Vallibus / Bella-Vallis

Nièvre

Cercador contacte

Nièvre

Es desconeixen els detalls de la fundació d’aquesta casa premonstratenca, unes fonts esmenten l’any 1152 i que es va realitzar a iniciativa del comte Guillem III de Nevers i altres el 1188 de la mà de Rocelin de Marmagne i la seva esposa que hi haurien ingressat, confirmant que inicialment hauria de ser un monestir doble. També s’han proposat altres variables com ara una primera fundació en el si d’un altre orde, que el 1188 s’hauria tornat a fundar com a premonstratenc. Es desconeixen molts detalls de la seva existència a causa de la pèrdua de l’arxiu, en el segle XIV va patir un incendi i el 1563 fou saquejat pels calvinistes. El 1618 només hi havia un monjo mentre els abats comendataris dilapidaven el patrimoni. Es va refer mínimament i al segle XVII es reconstruïen les dependències. Després d’un intent de tancament el 1768, fou suprimit definitivament el 1790 amb la Revolució i transformat en explotació agrícola. Es conserva l’església del segle XIII i alguna dependència auxiliar.

Bellevaux
Església de l'abadia de Bellevaux