Comanda de La Romagne
Commanderie de La Romagne / Romaniaco

Costa d'Or

Cercador contacte

Costa d'Or

La comanda de La Romagne es va establir en aquest indret cap el 1144, és durant la segona meitat del segle XII i el segle següent que sovintegen les donacions a favor d’aquesta casa templera. Va tenir un ampli desenvolupament a causa de la seva situació estratègica, en els límits de la Borgonya, Xampanya i el Franc Comtat. Després de la supressió del Temple, el lloc fou cedit a l’Hospital, durant la segona meitat del segle XV es van aixecar les fortificacions que en bona part encara es conserven malgrat les pèrdues, afegits i modificacions sofertes. Amb la Revolució el lloc es va vendre i seguidament es van perdre bona part de les seves estructures, enderrocades per aprofitar la pedra per altres construccions.

La Romagne

Templers