Centre-Val de Loira
Abadia de La Prée
Abbaye de La Prée / Pratea / Prathea
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Indre següent >

Indre

Aquest monestir fou fundat al voltant de l’any 1128 per Raul II, senyor d’Issoudun (mort el 1164), el 1145 va passar als cistercencs de Claravall, en el mateix any li fou unida l’abadia de Bois-Dabert (o d’Habert, al departament de Cher). Eudes III, net del fundador, confirmava el 1190 el béns donats pel seu avi. En època de la guerra dels Cent Anys el monestir fou ocupat per l’exèrcit en diverses ocasions, motiu pel qual Carles VII va autoritzar la seva fortificació el que va permetre la seva recuperació tot i que les guerres de Religió i l’entrada del règim comendatari va tornar a afectar-la. Va mantenir l’activitat monàstica fins la Revolució. Conserva, entre altres dependències auxiliars, una part del claustre i la sala capitular i s’ha adaptat per activitats de caire artístic.

La Prée
Abadia de La Prée