Centre-Val de Loira
Abadia de Varennes
Abbaye de Varennes / Varenarum
< anterior Inici França Centre-Val de Loira Indre següent >

Indre

La fundació d’aquesta casa fou efectuada pe Ebbes II, senyor de Déols, l’any 1148 quan hi va arribar una comunitat de monjos procedents de l’abadia de Vauluisant (Yonne). El 1155 Enric II d'Anglaterra es va auto proclamar el seu fundador després d’una disputa en aquest sentit. El coneixement de la història d’aquest monestir és força limitat a causa de la pèrdua de bona part de la seva documentació. L’església i les dependències monàstiques es troben en l’actualitat molt modificades a causa de la pèrdua de la comunitat amb la Revolució i el seu pas a mans particulars.

Varennes
Abadia de Varennes