l'Illa de França
Comanda de Coulommiers
Commanderie de Coulommiers / Colomiers
< anterior Inici França Illa de França Sena i Marne següent >

Sena i Marne

Coulommiers era la seu d’una comanda templera que formava part de la batllia de Brie i aquesta de la de França, amb seu al Temple de París. Era una casa eminentment rural dedicada a l’agricultura. És coneguda documentalment a partir del 1173 i sobretot durant el segle XIII quan es registra el major nombre donacions al seu favor. El 1312, quan l’orde del Temple fou suprimit, la casa va passar als hospitalers que la van incorporar a la que ja tenien de la Maison-Neuve, a tocar d’aquesta. Al segle XIV la Maison-Neuve fou incendiada a causa de les guerres i quan es va recuperar, la seu de la comanda es va traslladar a Coulommiers, on va mantenir-se fins la seva supressió i venda (1794). El lloc va passar a mans particulars i en els darrers anys es treballa en la recuperació i conservació de l’espai, un dels més ben conservats d’aquesta mena.

Coulommiers

Templers