Abadia de Saint-Barthélémy de Bénévent
< anterior Inici França Nova Aquitània Cruesa següent >

Cruesa

El priorat agustinià fou fundat el 1028 per Umbert, canonge de Llemotges, més endavant aquell primer establiment es va traslladar a un indret proper que els canonges havien rebut del bisbat l’any 1080. La canònica va obtenir relíquies de sant Bartomeu vingudes de Benevento (Campània) pel que en endavant la casa seria coneguda amb aquest nom en lloc de l’inicial de Segonzolas. A mitjan del segle XII es va bastir una nova església, romànica, l’actual. El 1458 va prendre la categoria abacial i el 1688 l’abat comendatari i alhora bisbe de Quebec (Canadà) el va unir al capítol d’aquella ciutat, ja amb l’abadia suprimida.

Bénévent
Saint-Barthélémy de Bénévent