Convent dels Cordeliers de Les Thons
Couvent des Cordeliers des Thons
< anterior Inici França Gran Est Vosges següent >

Vosges

El convent fanciscà de Les Thons es va fundar l’any 1452 gràcies a la voluntat de Guillaume de Saint-Loup i la seva esposa Jeanne de Choiseul, senyors de Thons, amb el suport de Joan II, duc de Lorena. En l’arribada dels frares hi va participar el convent de Dole (Jura) i el papa Nicolau V que va facilitar l’oportuna llicència. El 1453 es va consagrar la seva església que el 1483 es va ampliar i consagrar de nou, dedicant-la a Notre-Dame des Anges. Va servir de lloc de sepultura de membres de la família Châtelet que ocupava el castell de Thons. Tot i patir un incendi a començament del segle XVII i entrar en decadència, la casa conventual va mantenir la seva activitat fins la Revolució, el 1791 el lloc es va posar a la venda i encara actualment és de propietat particular.

Les Thons

Franciscans