Comanda de Libdeau
Commanderie de Libdeau / Libdo / Liebidos / Liberum-Donum
< anterior Inici França Gran Est Meurthe i Mosel·la següent >

Meurthe i Mosel·la

Aquesta era una casa d’origen templer de la que hom situa la seva fundació abans del 1190. Després de la supressió de l’orde del Temple va passar a l’Hospital i fou la seu d’una comanda, hom coneix el nom del primer comanador hospitaler: Bertrand de Burei, mort el 1326. A finals del segle XVI aquesta casa fou unida a la de Xugney (Vosges). El 1790, amb la Revolució el lloc va passar a mans particulars. Es conserva bona part de la capella de la comanda, el portal de la qual es va portar al Museu Lorrain de Nancy. La comanda de Libdeau mantenia una casa al centre de Toul coneguda com Hôtel du Commandeur de Libdo que després de la supressió de l’Hospital es va convertir en habitatges particulars.

Libdeau
Comanda de Libdeau