Priorat de Notre-Dame de Froville
Prieuré de Froville / Frovilla / Frodovilla
< anterior Inici França Gran Est Meurthe i Mosel·la següent >

Meurthe i Mosel·la

Cap el 1080 Oduin (Odowinus) de Froville va fer donació de l’església d’aquest lloc, amb els béns que contenia, a l’abadia de Cluny, aquest acte va suposar l’oposició de l’abadia de Moyenmoutier (Vosges) adduint que anteriorment el mateix Oduin els havia donat Froville però que havia expulsat els monjos per fer una nova donació a Cluny. El conflicte d’interessos es va allargar i no es va solucionar fins el 1127, quan un legat papal va atorgar la possessió a Cluny. El 1302 li fou unit el petit priorat de Sainte-Marie-lès-Bezange (o Sainte-Marie-au-Bois) i el 1454 també es va unir amb el priorat de Relanges (Vosges). Froville era un petit priorat conventual que va mantenir-se actiu fins la Revolució, quan fou venut a excepció de l’església que va esdevenir parroquial. El 1920 es va vendre bona part del claustre gòtic que anteriorment s’havia enderrocat, en aquest sentit Quintard explica que tres de les galeries s’havien enderrocat per posar-hi una quadra i que les seves restes es trobaven escampades per terra. Ara aquelles tres galeries es conserven a The Cloisters de Nova York.

Froville
L'església del priorat de Froville