Abadia de Hesse
Abbaye de Hesse / Hissa
< anterior Inici França Gran Est Mosel·la següent >

Mosel·la

Monestir de benedictines fundat pels comtes de Nordgau (Alsàcia) Hug IV i Helwige a començament del segle XII, l’església fou consagrada el 1049 pel papa Lleó IX, fill dels fundadors, dedicant-la a la Mare de Déu, sant Martí i sant Llorenç. La primera abadessa fou Gerberga, neta dels fundadors. Durant la segona meitat del segle XIII havia caigut en decadència i perdut bona part dels seus béns, el 1277 es va recuperar però més endavant tornava a patir una època de declivi. El 1446, ja sense comunitat, el lloc fou lliurat a la col·legiata de Saint-Étienne de Sarrebourg i el 1485 hi va arribar una comunitat de canonges regulars que hi va instaurar un priorat que tampoc va tenir massa recorregut, afectat entre altres pels episodis bèl·lics. El 1630 només hi havia el prior. Es conserva l’església abacial d’època romànica encara que mutilada i modificada.

Hesse
Església de l'abadia de Hesse