Abadia de Saint-Rémy de Lunéville
Abbaye Saint-Rémy de Lunéville / Linervillensi / Sanctus Remigius
< anterior Inici França Gran Est Meurthe i Mosel·la següent >

Meurthe i Mosel·la

Un primer monestir dedicat a sant Remigi hauria estat fundat en aquest lloc a finals del segle X pel comte Folmar I de Lunéville, l’església d’aquella casa també tindria des del seu començament funcions parroquials. Aquell primer monestir va tenir una vida curta ja que el 1034 la comunitat masculina fou substituïda per una de monges que més endavant fou reemplaçada per una de canonges regulars, monestir que ja estava en funcionament el 1140. El 1587 l’església i el monestir van quedar molt afectats a causa de l’ocupació dels protestants, ja al segle XVIII es reconstruiria gràcies a la intervenció del rei Estanislau I de Polònia. Després de la Revolució es van perdre algunes de les dependències però es va conservar bona part d’aquelles, adaptades com ajuntament, també es conserva la darrera església, dedicada a Saint-Jacques, antiga advocació de la parròquia.

Lunéville
L'església de Lunéville