Convent dels Cordeliers de Nancy
Couvent des Cordeliers de Nancy
< anterior Inici França Gran Est Meurthe i Mosel·la següent >

Meurthe i Mosel·la

L’establiment dels franciscans a Nancy fou obra de Renat II duc de Lorena (1451-1508) que el va impulsar després de la seva victòria en la batalla de Nancy (1477) sobre Carles I de Borgonya. El 1482 el papa Sixt IV va signar la butlla autoritzant-ho, tot i que el 1481 ja havia començat l’obra de construcció del nou convent, a tocar del palau ducal. El 1487 es consagrava l’església i els frares es van poder traslladar en aquest lloc, deixant les instal·lacions provisionals utilitzades des de la seva arribada a la ciutat el 1482. A la mort del duc Renat, aquest fou enterrat a l’església conventual, on es conserva el seu sepulcre. Entre els anys 1608 i 1611 es va aixecar la capella funerària dels ducs gràcies a la iniciativa de Carles III de Lorena, una construcció de planta octogonal adossada a l’església. Els Cordeliers van acollir amb el pas del temps un conjunt important de monuments funeraris que van quedar força malmesos a causa de la Revolució però que encara en conserva un nombre elevat. D’altra banda es va perdre el valuós conjunt de vitralls que havia decorat l’església.

Cordeliers de Nancy
L'església dels Cordeliers de Nancy