Abadia de Saint-Vincent de Metz
Abbaye Saint-Vincent de Metz / S. Vincentius
< anterior Inici França Gran Est Mosel·la següent >

Mosel·la

Fou el bisbe de Metz Teodoric I (965-984) qui va patrocinar la fundació d’aquest monestir, aquest va atorgar drets i beneficis a la casa i també li va lliurar un important nombre de relíquies que ajudarien a incrementar el seu prestigi i l’arribada de devots amb el conseqüent increment d’ingressos, Teodoric havia aconseguit aquestes relíquies, especialment la de santa Llúcia, gràcies a les relacions de parentiu que tenia amb l’emperador Otó I (912-973). La bona situació financera va facilitar que el 1248 comencés la construcció d’una nova església monàstica, plenament gòtica. El 1376 es va consagrar la nova església tot i que encara conservava l’antiga façana, que no seria renovada fins molt més endavant, el 1736, després d’haver patit un greu incendi el 1705. Després de la Revolució l’església es va convertir en parroquial mentre que les dependències monàstiques van servir de caserna i després d’escola.

Saint-Vincent
L'abadia de Saint-Vincent de Metz