Abadia de Saint-Benoît-en-Woëvre
Abbaye Saint-Benoît-en-Woëvre / S Benedictus in Vepria
< anterior Inici França Gran Est Mosa següent >

Mosa

Aquest monestir hauria estat fundat el 1128 i poblat amb monjos benedictins fins que el 1132 hi va arribar una comunitat cistercenca des de l’abadia de la Crête (Alt Marne). El 1138 el bisbe de Metz, el 1145 el de Verdun i el 1147 el papa Eugeni III confirmaven les seves possessions. El 1151 es fundava des d’aquí l’abadia de Lisle-en-Barrois (Mosa). A partir del 1740 es va reconstruir tota l’abadia el que va tenir conseqüències econòmiques adverses a causa de l’esforç financer que va representar. Amb la Revolució es va suprimir la casa, el 1791 es va procedir a la venda dels seus béns mentre la comunitat es dispersava. La Primera Guerra Mundial va afectar les dependències del monestir i ara només resta en peu una de les façanes.

Woëvre
L'abadia de Woëvre