Priorat de Camon

Monestir de Camon / Prieuré de Camon / Cambonum

(Camon, Arieja)

Priorat de Camon
Priorat de Camon

El priorat benedictí de Camon té el seu origen en un monestir d’època carolíngia, del que hom té notícies quan, l’any 943, el diaca Simplicius el va donar a l’abadia de Santa Maria de la Grassa (Aude), convertint-se en un priorat d’aquest darrer.

Priorat de Camon
Priorat de Camon

El 1317 es va constituir la diòcesi de Miralpeix, que, de retruc, va donar un nou impuls a la casa, el papa Joan XXII va decretar que, en endavant, estigués poblat per dotze monjos de la Grassa, a més de posar el priorat de Peyrefitte a càrrec seu. El priorat de Camon està envoltat per un recinte emmurallat, tot el conjunt es va refer a començament del segle XVI a iniciativa de Philippe de Lévis, antic prior d’aquesta casa, abat de la Grassa i bisbe de Miralpeix.

Priorat de Camon
Priorat de Camon