Monestirs d'Hauts-de-France
Convent dels Cordeliers de Cambrai. Récollets
< anterior Inici França Hauts-de-France Nord següent >

Nord

Els franciscans van arribar a Cambrai el 1262 gràcies a Jean d’Hertaing, qui els va facilitar el seu primer establiment, però ben aviat (1266) van adquirir nous terrenys en un altre indret, on es van traslladar. El 1303 es consagrava la nova església. Aquest edifici va patir particularment els efectes de desastres naturals, tempestes (1328) llamps (1503) i ventades (1524, 1528). El 1535 aquest convent fou la seu d’un capítol franciscà, en el que es van reunir més de tres-cents framenors. El 1601 la casa va passar a estar ocupada per una comunitat de recol·lectes, que van reedificar les dependències conventuals, l’església que va conservar l’estructura medieval, es va consagrar de nou el 1617. El convent fou suprimit amb la Revolució i els franciscans expulsats el 1791. La casa va passar a servir de magatzem militar i ara és una escola.

Cordeliers Cambrai
Els Cordeliers de Cambrai