Abadia de Puypéroux
Abbaye de Puypéroux / Saint-Gilles / Podium Petrosum
< anterior Inici França Nova Aquitània Charente següent >
cercador contacte

Charente

Segons la tradició, aquest monestir tindria el seu origen en un eremitori del segle VIII, la llegenda explica que en aquest lloc s’hi van establir uns “solitaris benedictins” aprofitant l’atracció produïda pel sepulcre de sant Egidi que havia arribat fins aquestes terres des de la Provença fugint de l’ocupació sarraïna. La narració també explica que el sant va fundar diverses esglésies en aquest territori. Una butlla del papa Alexandre III de l’any 1170 esmenta aquest monestir com una de les més antigues fundacions benedictines de la Gàl·lia. Més enllà de la llegenda, sembla que cap el 1226 els monjos que ocupaven Puypéroux es van traslladar a Blanzac per establir-se fundant una col·legiata secular i deixant l’antic assentament com a simple dependència o priorat. El mal estat de les antigues construccions es va agreujar a causa d’un incendi durant la guerra dels Cent Anys (s XIV). El lloc va quedar pràcticament en situació d’abandonament fins que Michon, el redactor de la Statistique monumentale de la Charente el va recuperar instaurant la comunitat de Notre-Dame des Anges impulsant la restauració de l’antic establiment monàstic i església de la que cal destacar la seva capçalera amb set absis.

Puypéroux
Abadia de Puypéroux