Monestirs de Nova Aquitània
Priorat de Saint-Jean-l'Évangéliste de Trizay
< anterior Inici França Nova Aquitània Charente Marítim següent >

Charente Marítim

Aquest priorat fou fundat a la segona meitat del segle XI i lliurat a l’abadia de La Chaise-Dieu (Alt Loira) que el va mantenir com a priorat seu. Durant el segle XII es va bastir l’església que encara es conserva parcialment, era un edifici de planta octogonal, un tret poc comú, amb una capçalera formada per un absis principal i dues absidioles laterals, que es corresponen amb la part conservada. El lloc va patir els efectes de la guerra dels Cent Anys, després de la qual es van construir les dependències gòtiques, de les que cal destacar la sala capitular. També va quedar afectat per les guerres de Religió, els anys 1585 i 1586, que van arruïnar el conjunt. Mai es va refer del tot i al segle XVIII es trobava pràcticament abandonat. El 1791, arran de la Revolució, el priorat fou posat a la venda i va convertir-se en un establiment agrícola. Després de la protecció de les restes per part de l’administració, el conjunt es va estudiar, excavar i restaurar a partir de 1989. Actualment hom l’utilitza com a centre art contemporani.

Trizay
L'església de Trizay