Provença-Alps-Costa Blava
Priorat de Saint-Denis de Valensole. Saint-Blaise
< anterior Inici França Provença-Alps-Costa Blava Alps de l'Alta Provença següent >

Alps de l'Alta Provença

En aquest lloc es va establir un petit priorat cluniacenc, rellevant a causa dels seus orígens. Valensole és el lloc de naixement de Maiol de Cluny, el quart abat d’aquella important casa de la borgonya, considerat sant. Maiol havia nascut el 910 i va restar a la Provença fins que a causa de les guerres que afectaren aquell territori, que van acabar amb la vida dels seus pares, es va retirar a Mâcon i entrar a Cluny on va professar el 943. Abans de la seva mort (994) va donar les possessions familiars de Valensole a Cluny. A aquella donació inicial, Guillem I de Provença (968-993) hi va afegir altres béns que van fer de Cluny els senyors de Valensole.

Valensole
L'església de Valensole

Cluniacencs

Valensole

Valensole

Hom considera que el priorat s’hauria establert a Valensole el 994, a la mort de Maiol, estava dedicat a Saint-Denis i tenia una petita capella. El 1346 va començar la construcció d’una nova església dedicada a Sant-Blaise, adossada a la primera. Aquesta església es conserva molt modificada, a més de les restes de la capella de Saint-Denis. Cluny va mantenir la propietat de Valensole fins la Revolució.

Valensole