Convent dels Agustins de Crémieu
Couvent des Augustins à Crémieu / Saint-Jean-Baptiste

Isère següent >

Isère

Convent agustinià fundat el 1317 per Joan II, delfí de Vienès. El 1319 quan el fundador va morir encara no s’havia materialitzat l’assentament conventual i qui es va encarregar de completar-ho fou el seu fill i segon successor en el càrrec Humbert II (1333-1349) ampliant la seva capacitat. En el segle XVII es va refer el claustre. El resultat fou un convent ampli i esplendorós que va poder mantenir l’activitat a Crémieu fins la Revolució. El 1791 la propietat va passar a mans públiques i ara el convent és la casa de la vila mentre que l’església conventual té funcions parroquials amb l’advocació de Saint-Jean-Baptiste. Es tracta d’un edifici del segle XIV adossat a la muralla que ha tingut en el decurs de la seva història diversos afegits i modificacions de la seva estructura. Conserva en el seu interior una bona mostra de pintura mural de l’època fundacional.

Crémieu
Agustins de Crémieu