Priorat de Saint-Pierre i Saint-Paul de Domène
Prieuré de Domène

Isère següent >

Isère

Aquest priorat fou fundat des de l’abadia de Cluny gràcies al suport dels senyors de Domène, el 1027 Aynard va donar al monestir borgonyó l’església de Saint-Georges amb la finalitat d’establir-hi un monestir, que fou dedicat a sant Pere i sant Pau. Amb la seva fundació el priorat es va veure beneficiat amb altres béns i rendes, atorgades pel mateix Aynard. Aviat es va procedir a la construcció d’una nova església que seria consagrada amb la deguda solemnitat l’any 1058. Al final de la vida del fundador, aquest es retiraria al priorat, on hi seria enterrat a la seva mort (el 1080), amb el temps el priorat esdevindria un panteó per a la seva família. Entre els anys 1120 i 1122 Pere el Venerable fou prior d’aquesta casa i més endavant esdevindria abat de Cluny, aquest Pere el Venerable es relacionaria amb sant Bru, fundador de la Cartoixa i també amb Bernat de Claravall. En època gòtica l’església va patir modificacions en la seva estructura, a partir del segle XVI el priorat va entrar en decadència, situació que es va allargar fins que el 1788 fou suprimit, després el lloc passaria a mans particulars.

Domène
Ruïnes del priorat de Domène