Abadia de Lavaldieu
Abbaye de Laval Dieu, Vallis Dei, Lavaudieu
< anterior Inici França Gran Est Ardenes següent >

Ardenes

Aquesta casa premonstratesa fou fundada el 1128 a instàncies del comte de Rethel que la va posar sota la dependència de Saint-Martin de Laon (Aisne), és un dels primers establiments d’aquest orde (el seu fundador, Norbert de Xanten, encara vivia). Tot i que no es disposa de cap mena de confirmació documental, tradicionalment s’ha considerat que en els seus primers temps era una casa doble, amb comunitats femenina i masculina. Era una casa modesta, l’època de més turbulències fou a partir del segle XVII, amb l’arribada del jansenisme i un incendi el 1696 que va afectar, sobretot, l’església. L’abadia es va suprimir el 1790 a causa de la Revolució.

Lavaldieu
Abadia de Lavaldieu