Priorat de Santa Maria del Camí

(Veciana, Anoia)

Santa Maria del Camí

El priorat de Santa Maria del Camí té el seu origen en una capella i hospital que donava assistència als viatgers que seguien la calçada entre Barcelona i Lleida. El 1228 aquella església fou donada al monestir de Santa Cecília de Montserrat i aquesta casa hi va instituir un priorat. El 1410, el monestir de Santa Cecília va passar a dependre de Santa Maria de Montserrat, el que va suposar que aquesta església també passés a estar sota la seva jurisdicció, llavors ja no mantenia cap mena de comunitat. A partir de 1868 s'erigí en parròquia, que el 1919 va desplaçar el culte a un nou edifici amb la mateixa advocació.