Monestir de Sant Climent de Codinet

Sancto Clemente in Cutineto / Cotineto

(Ribera d'Urgellet, Alt Urgell)

Sant Climent de Codinet
Mapa del territori de Codinet
Bibliothèque nationale de France

El monestir de Sant Climent de Codinet fou fundat entre els anys 819 i 829 per Sentefred, que en fou el primer abat. El 840 la comunitat estava formada per 12 monjos. A causa de la seva poca vitalitat, el comte d'Urgell, Ermengol I, després d'aconsellar-se amb el papa Silvestre II, i d'acord amb el bisbe Sal·la d'Urgell, el va unir al monestir de Sant Andreu de Tresponts (Alt Urgell) el 1004 i, amb aquest, al monestir de Ripoll el 1079. El lloc va quedar arrasat al segle XIX a causa d'una riuada del Segre.

Borrell II
El comte Borrell II va beneficiar Codinet en el seu testament