Agustins Convent de Sant Agustí de Torroella
< anterior Inici Catalunya Baix Empordà Torroella de Montgrí següent >

Baix Empordà

Fundat el 1396, es va mantenir amb activitat fins l'exclaustració, en aquest convent es van celebrar alguns Capítols Provincials, com ara el de 1491. El 1584 Torroella va participar en la fundació de la casa de Girona. Al costat de l’església conventual es trobava la capella dels Dolors. Durant la guerra del Francès fou ocupat per les tropes, que van expulsar la comunitat. Durant el Trienni Lliberal, el 1820 aquest convent fou ocupat per les comunitats de Girona i Castelló d’Empúries, però el van abandonar el 1822. El 1835 fou exclaustrat definitivament, quan la comunitat només tenia 7 o 8 frares.

Quan Barraquer va visitar el lloc (1899) l’església era un magatzem de fusta, la capella dels Dolors seguia activa (seria incendiada el 1936 i el seu lloc ara l’ocupa una plaça) i el convent s’havia convertit en escola.

Agustins de Torroella

Sant Agustí de Torroella