Canongesses agustinianes

Monestir de Sant Miquel i Santa Llúcia de Rajadell
< anterior Inici Catalunya Bages Rajadell següent >

Bages

El lloc és esmentat per primer cop el 1275, quan el bisbe de Vic va concedir la Regla de Sant Agustí a la comunitat de donades que s’hi havia aplegat. La seva activitat va tenir certa importància, fins i tot des d’aquí es va fundar una nova comunitat a Santa Caterina de Cervera que va quedar com a priorat depenent d’aquí. Es va extingir el segle XV, quan les monges es van refugiar a Cervera per motius bèl·lics i van ser desposseïdes dels seus béns sense poder retornar a Rajadell.

S’havia dit que la comunitat de Santa Llúcia de Rajadell tenia el seu origen en la capella de Sant Miquel de la Cirera situada en un indret proper, però en opinió de Francesc Rafat, aquella casa de Sant Miquel és la mateixa que la de Sant Miquel i Santa Llúcia que més endavant hauria perdut la primera de les advocacions per acabar sent coneguda només com Santa Llúcia de Rajadell.

Santa Llúcia de Rajadell
Santa Llúcia