Benedictins ?

Cel·la de Sant Esteve i Sant Hilari d'Umfred
< anterior Inici Catalunya Cerdanya Alp següent >

Cerdanya

Es tracta d'una petita cel·la monàstica depenent de Sant Serni de Tavèrnoles, els orígens de la qual són bastant confusos. És probable que ja existís al segle IX, segons un document considerat fals del cartulari de Tavèrnoles fou fundada pel comte Frèdol de Tolosa, que el 815 la va cedir al monestir de Sant Serni. La primera notícia certa és del 1040. Després d'això ja no existeix cap més constància de comunitat en aquest lloc, probablement restà com a simple propietat de Tavèrnoles. Prop de la carretera d'Alp a la Molina es troben les restes d'una atiga construcció amb opus spicatum que s'ha relacionat amb aquest petit monestir. El 2005 es va excavar una tomba que també caldria vincular a aquesta construcció.

Umfred
Cel·la d'Umfred