Carmelites calçats Convent del Carme de les Borges Blanques
< anterior Inici Catalunya Garrigues les Borges Blanques següent >

Garrigues

Fundat l’any 1602. El 1617 hi consta un procés contra el seu prior per conducta irregular, a conseqüència del qual fou excomunicat. Era un convent de reduïdes dimensions i comunitat petita, hi ha constància que en el segle XVIII passava per una època de dificultats i penúries. El 1835 la mateixa comunitat es va dispersar com a prevenció de mals majors. Barraquer diu que el 1906 el convent estava ocupat per un col·legi masculí i una comunitat religiosa femenina que hi tenia una escola de noies. Degut al seu estat ruïnós, el 1974 va ser enderrocat i les arcades del claustre es van traslladar al parc del Terrall.

El Carme de les Borges Blanques
Convent del Carme el 1902