Convent del Carme de les Borges Blanques

Carmelites calçats de les Borges Blanques

(les Borges Blanques, Garrigues)

El Carme de les Borges Blanques
Arcs del claustre, ara al Terrall

El convent dels carmelites calçats de les Borges Blanques fou fundat l'any 1607, fou una casa modesta i mai va arribar a tenir un gran desenvolupament. El 1617 hi consta un procés contra el seu prior per conducta irregular a conseqüència del qual fou excomunicat. En el mateix segle XVII es va haver de reconstruir a causa dels danys soferts a causa de la guerra, al segle XVIII encara passava per una època de dificultats i penúries. El 1835 la mateixa comunitat es va dispersar com a prevenció de mals majors. Barraquer esmenta que el 1906 el convent estava ocupat per un col·legi masculí i una comunitat religiosa femenina que hi tenia una escola de noies. A causa del seu estat ruïnós, el 1974 va ser enderrocat i algunes de les arcades del claustre es van traslladar al passeig del Terrall.

Convent del Carme el 1902