Sant Amat de Remiremont, abat
Saint Amé
< índex castellano >

Amat va néixer cap el 565-570 a Grenoble en el si d’una família noble. El 581 va entrar al monestir de Saint-Maurice d'Agaune (Valais, Suïssa) on va estar fins que el 611 es va retirar en un lloc isolat amb la voluntat d’aprofundir en la vida contemplativa. El pas de sant Eustasi, abat de Luxeuil (Alt Saona) pel monestir d’Agaune va atraure Amat, que va ingressar a Luxeuil l’any 614. Una visita d’Amat a la cort del regne d’Austàsia, a Metz, va propiciar l’encontre amb Romaric, alt personatge del palau, que va el va seguir per ingressar també a Luxeuil l’any 617. Els dos personatges, Amat i Romaric, van fundar el nou monestir d’Habend (després Remiremont) als Vosges en unes propietats de Romaric, Amat en seria el primer abat. Va morir cap el 628-630 i Romaric el succeiria en el càrrec.

Remiremont
Monestir de Remiremont