Canonges agustinians Priorat de Sant Miquel de Cellers, o del Congost
< anterior Inici Catalunya Pallars JussÓ Castell de Mur segŘent >

Pallars JussÓ

Es tracta d'un priorat canonical depenent de Santa Maria de Mur. Un primitiva esglÚsia devia existir en aquest lloc des del segle X i figura esmentada en els documents ôfalsosö de Gerri, redactats a finals del segle XI. El priorat fou fundat pels voltants del 1170 des de la can˛nica de Mur i sota la protecciˇ dels comtes de Pallars. El 1200, Pere el Cat˛lic li atorgÓ un privilegi de protecciˇ i tambÚ va resultar afavorit pels senyors de Llimiana. El lloc ja era arru´nat el 1418, al segle XVI s'incorporÓ a Santa Maria de Lavaix. El 1831 era un santuari. Actualment no hi ha restes aparents de lĺestabliment.

Cellers
El lloc de Cellers, a tocar del pantÓ de Terradets