Carmelites calçats

Convent del Carme de Valls
< anterior Inici Catalunya Alt Camp Valls següent >

Alt Camp

El convent fou fundat a Valls l’any 1320 quan la mateixa vila va donar a l’orde carmelità uns terrenys per edificar-lo, estava situat extramurs i prop de la porta anomenada també del Carme. Els carmelites eren propietaris del molí de la Farigola, al nord del centre històric. El convent va patir els efectes de la guerra dels Segadors y durant la segona meitat dels segle XVII es van portar a terme diverses obres de reparació dels edificis i també es va adquirir nou mobiliari, més importants foren les obres efectuades durant el segle XVIII, quan pràcticament es va refer l’església. Ja al segle XIX va patir els efectes de la guerra del Francès, quan fou convertit en caserna i saquejat. Després d’una exclaustració temporal durant el Trienni Liberal, va arribar la exclaustració definitiva, el 1835. Un cop a mans públiques el lloc fou destinat a hospital fins el 1868, el 1878 l’església va esdevenir parroquial. Des del 1868 el convent ha estat ocupat per diverses escoles, funció que encara manté en l’actualitat.

El Carme de Valls
El Carme de Valls