Mínimes

Convent de la Immaculada. El Pati de Valls
< anterior Inici Catalunya Alt Camp Valls següent >

Alt Camp

De mínimes, fundat a partir de l’any el 1680 des del convent de Barcelona que va enviar quatre monges al davant de les quals es trobava Basilisa de Pereire, van arribar a Valls l’any següent. El 1684 començaren les obres a la plaça del Pati, al costat del castell. El 1761 es va inaugurar la nova església del convent. Entre els anys 1808 i 1811 durant la guerra del Francès les monges es van veure obligades a canviar els seus costums i van obrir una escola. El 1835 el convent es va convertir en caserna i més endavant va passar a estar ocupat per l'Hospital de Sant Roc, que més tard aniria al convent de caputxins. El 1846 va tornar a tenir comunitat que es mantingué fins que el 1936 les monges es van veure obligades a fugir mentre el convent era enderrocat. Després de la guerra, es va refer la comunitat i el convent que finalment es va vendre i el 1952 es traslladaren fora de la ciutat, al camí de la Verneda.

La Immaculada de Valls
Imatge de: Els Goigs de l'Alt Camp