Comanda de la Capèla
Commanderie de Lacapelle-Livron
< anterior Inici França Occitània Tarn i Garona

Tarn i Garona

La comanda de la Capèla està documentada des del 1225, en una donació a favor dels templers de Montsó, que alguns identifiquen amb la important casa de l’Aragó, altres amb algun lloc més proper, sense localitzar i fins i tot que el mot Monsó faci referència a un “mas” o “manso” templer.

Ràpidament va esdevenir una casa important, gràcies a les donacions rebudes i de les que hom disposa d’una important documentació. Una de les primeres fou la confirmació de la donació de 1225, efectuada pel comte Ramon VII de Tolosa, el 1227.

La Capèla

Templers

La Capèla

La Capèla

A partir de la dissolució de l’orde templària (1312), la casa va passar a mans dels hospitalers que la van mantenir fins la Revolució, quan el lloc va ser venut com molts altres béns eclesiàstics. El castell i monestir havia patit diversos setges en el segle XVI, a causa de les Guerres de Religió.

La Capèla

A La Capèla (Lacapelle-Livron, Tarn i Garona), al nord-oest d'Albi