Eremites ?
Canonges aquisgranencs
Monestir de Sant Joan de Montdarn
< anterior Inici Catalunya Berguedà Viver i Serrateix següent >

Berguedà

El 899 ja s'esmenta l'existència d'una cel·la en aquest lloc, possiblement un ermitori. El 922 es va consagrar una nova església gràcies a la intervenció de Sant Joan de les Abadesses, amb Emma, filla del comte Guifré el Pelós, al seu davant. La comunitat de canonges de Montdarn devia dependre d’aquell monestir del Ripollès. Quan l’any 1017 Sant Joan de les Abadesses esdevé una canònica masculina, probablement la comunitat de Sant Joan de Montdarn s’hi va traslladar i el lloc restà com a simple parròquia.

Es tracta d'una església originalment romànica, ara modificada a causa de l’afegit d’un creuer i de l’allargament de la nau, entre altres intervencions.

Sant Joan de Montdarn

Absis romànic