Benedictins Celˇla de Santa Bārbara de Pruneres
< anterior Inici Catalunya Garrotxa Montagut següent >

Garrotxa

El lloc de Prunarias apareix en un document del 966 com a pertanyent a Sant Pere de Camprodon. Es troba esmentat altre cop el 1017, també com una possessiķ de Camprodon, i ja després, el 1334. Malgrat l'escassetat de notícies, sembla que des del segle XIII era una petita celˇla monāstica depenent de Santa Maria del Coll de Panissars, situaciķ que devia mantenir fins a comenįament del segle XVII. El 1617 l'església fou unida a la de Sant Llorenį d'Oix. L'edifici va resultar malmčs durant la guerra civil de 1936-39.

Santa Bārbara de Pruneres

Santa Bārbara de Pruneres, setembre de 1999