Priorat de Santa Llúcia de Mur

S. Iuliani, Luciae, Cipriani

(Castell de Mur, Pallars Jussà)

Santa Llúcia de Mur
Santa Llúcia de Mur

L'església de Santa Llúcia de Mur es troba documentada el 1094, data en què els comtes del Pallars, Artau II i Eslonça, la van donar al monestir de Santa Maria de Lavaix. El 1162 era ja un petit priorat canonical depenent de la pabordia de Santa Maria de Mur. Fou un lloc de poca importància, s'esmenten priors, sempre vinculats a Santa Maria: Ramon Berga (1310), Ramon de la Penya (1364), Miquel de Fila (1387), Bernat Huguet (1487)... A mitjans del segle XV es van fer obres de reparació a l'església i priorat.

Santa Llúcia de Mur
Santa Llúcia de Mur