Monestir de la Presentació de Valls

Carmelites Calçades de Valls

(Valls, Alt Camp)

La Presentació

De carmelites calçades, fundat el 1680 amb monges procedents de Vilafranca i de Barcelona. El convent, de nova construcció, era prop del Portal Nou i es va aixecar gràcies a diverses donacions efectuades ja des de l’any 1676 amb aquesta finalitat. L’any 1697 es va començar la construcció d’una nova església, obra que es va allargar en el temps, es va beneir el 1719 i acabar definitivament el 1781. El 1809 i a causa de la guerra del Francès la casa va convertir-se en hospital i va resultar saquejada. El 1814 s'hi refugiaren les monges del monestir de l'Encarnació de Barcelona. Fou exclaustrat entre els anys 1835 i 1845. El convent fou enderrocat el 1936, es va refer amb posterioritat amb un nou edifici de Cèsar Martinell inaugurat l’any 1948. Va mantenir l'activitat monàstica fins el 2011.

La Presentació
La Presentació de Valls