Monestir de San Millán de Lara

Església de San Millán Obispo / S Miliani de Lara

(San Millán de Lara, Burgos)

San Millán de Lara
San Millán de Lara

Tradicionalment, es considera que en aquest lloc hi havia un ermitori que hauria estat ocupat per sant Millán (473-574), la mateixa tradició diu que Ferran González va fer aixecar al seu costat una església i que la va dedicar a aquell sant. Sense descartar un origen eremític, anterior a l'època islàmica, no és fins al 1059 que el lloc és esmentat documentalment. Des de l'interior de l'església es pot accedir a la cova de San Millán, una estructura anterior a l'església medieval. L'any 1157, el petit monestir que es va establir després de la recuperació del territori a l'islam fou lliurat per Sanç III de Castella a la seu episcopal de Burgos i des d'aquell moment va passar a ser dirigit per un canonge, tot conservant el títol d'abadia.

San Millán de Lara
San Millán de Lara