Priorat de Thierenbach
Prieuré Notre-Dame de Thierenbach / Thierbach
< anterior Inici França Gran Est Alt Rin següent >

Alt Rin

Abans de la fundació d’un priorat, aquest lloc era un santuari marià que tradicionalment s’ha considerat que tenia activitat des de finals del segle IX, la tradició també esmenta que l’església va estar a càrrec d’una comunitat doble, masculina i femenina fins que cap el 1125 la intervenció d’un personatge noble va afavorir la seva integració a Cluny, esdevenint un petit priorat benedictí. La casa era reconeguda com a santuari, centre d’una forta devoció a la regió, que mantenia una reduïda comunitat de monjos. Durant els segles XVI i XVII va patir una forta decadència i va quedar pràcticament abandonat però cap el 1692 es va poder recuperar tant el culte com la comunitat monàstica que en el moment de la supressió (1791) era de sis monjos. Després de la Revolució va passar a mans de la vila de Soultz que es va fer càrrec de mantenir-hi el culte malgrat els episodis adversos que va patir en endavant (incendi, bombardejos...) encara és un centre de pelegrinatge amb molta activitat.

Thierenbach
L'actual basílica de Thierenbach