Priorat de Saint-Pierre i Saint-Paul de Bredons

Cantal següent >
contacte

Cantal

L’església de Saint-Pierre i Saint-Paul de Bredons es troba elevada sobre el poble d’aquest nom, al sud de Murat. En època de l’abat de Moissac, Durand de Bredons (1048-1072), en aquest lloc on ja hi havia una capella, s’hi va fundar un priorat l’any 1067. L’església es va començar el 1070 i fou consagrada el 1095, després aquella construcció es va modificar amb el resultat de l’edifici actual. Tot i tenir un ampli territori sota la seva autoritat, al segle XV va començar la decadència i el 1644 el priorat es va secularitzar. La Revolució va fer que el lloc quedés abandonat i les dependències priorals en ruïna van servir de pedrera per la població de Bredons, només es va salvar l’església, ara restaurada.

Bredons
L'església de Bredons